ACCIONS

Som Prematurs pretenem impulsar totes les accions de suport i acompanyament i conscienciació que requereix la prematuritat.

Anar més enllà dels aspectes que afecten als prematurs i les seves famílies i que el seu coneixement pot ajudar a realitzar un correcte abordatge dels prematurs per part de les seves famílies és una demanda constant per part dels pares. Tanmateix donar a conèixer als diversos professionals que tracten als prematurs és una eina que cal incentivar. Així com treballar la importància de la coordinació i la complementarietat de les accions sobre aquests nadons.
Per això hem endegat aquests workshops que es realitzaran amb una freqüència mensual.

Som Prematurs impulsa des de l’any 2015 la celebració del dia mundial de la prematuritat a Catalunya conjunta d’associacions, grups de pares i professionals. 

Som Prematurs creu que l’unir les xarxes de pares de prematurs ens donarà la visió global de quin és el grau d’implantació a Catalunya de l’avanç en les cures centrades en el desenvolupament i la família.
En motiu de la diversitat d’abordatges que es practiquen sobre els prematurs i les molts diferents visions que moltes vegades dificulten als pares poder obtenir una visió global i coherent de quina és la millor manera de criança d’un prematur, les qüestions rellevants que caldrà estar emetent i les que per la pròpia naturalesa de la prematuritat son habituals i sobre tot fer un anàlisi des de l’experiència del que està representant aquesta morbiditat i mortalitat actual en tot el col·lectiu de nens prematurs. Es per això important que un cop l’any ens trobem per poder anar gestant aquesta anàlisi. Així com celebrar d’una manera lúdica aquesta data tant important per a tots nosaltres.

Aquesta formació té dues fases:
Una fase inicial en la que el voluntari, mitjançant varies sessions en grup i vàries sessions d’entrevistes personals amb la nostra cap de voluntariat i gestió de grups la Judith Jiménez i la nostra psicòloga perinatal la Juanita Cajiao, decideix com i de quina manera vol i pot col·laborar com a voluntari.
La segona fase de capacitació ja és més teòrica i es durà a terme mitjançant sessions virtuals i presencials en un programa que inclourà aspectes tant importants com ho son:
La visió que cal donar prèvia al part i del part prematur. Una reconeguda llevadora i una ginecòloga referent en prematuritat i embarassos de risc juntament amb el seu equip donarà una visió necessària i moltes vegades oblidades de en quines condicions arriben i afronten les mares de nens prematurs el part.
La importància de com cal fer l’abordatge a aquestes mares, i aspectes importants a tenir en compte així com terminologia bàsica.
S’abordaran temes també com ara prescripcions bàsiques a tindre en compte en les unitats neonatals i dinàmiques dins les UCIN’S que serà impartida per una infermera especialitzada en unitats neonatals i tanmateix Neonatòlegs impartiran la visió des del punt de vista mèdic d’aspectes bàsics que cal conèixer per poder empatitzar i entendre als pares de prematurs que els voluntaris atendran.
La formació es completa amb aspectes d’abordatge als pares de prematurs, treballs en grups GAM i gestió del dol.
Els familiars de prematurs (pacients experts) també impartiran aspectes tan necessaris i fonamentals com ho són les experiències vivencials, aspectes legals i jurídics, què comporta la nova situació de prematuritat respecte a la feina i a les ajudes que els pares de prematurs poden optar. I finalitza amb una visió del que cal tenir en compte un cop les famílies surtin de les UCIN’s, com ara el seguiment, l’estimulació i les perspectives de futur que els hi esperen.
Estem molt il·lusionats en aquest projecte que tot just acabem de començar.

Des de l’associació de prematurs impulsem noves maneres de poder finançar els projectes que impulsem a través del fundraising i el crowdsourcing. 

Una de les més importants és la Masterclass de Zumba benèfica per la prematuritat, que enguany hem celebrat la tercera edició recaudant més de 4.000€.

 També hem impulsat accions de Micromecenatge com ara: 

  1. Corredor solidari en la Zurich Marató de Barcelona
  2. Projecte un extractor per a cada Incubadora amb el portal mi grano de arena.org 
  3. Instauración de Teaming para Somos Prematuros 
  4. Participació en d’altres events