Gorret i Peücs

EN QUE ES BASA EL PROJECTE/EXPLICACIÓ: MOTIVACIÓNS I NECESSITATS

La necessitat de conscienciació del que és i el que representa la prematuritat és una màxima per part de l´associació.  Acompanyar a les famílies i que aquestes es sentin compresses n´és un altre.

Entregant el regal d´un peüc i un gorret simbolitzem aquest acompanyament.

QUÈ PRETENEM/PERSEGUIM: OBJECTIUS/FINALITAT

Entregar el regal d´un peüc i un gorret fets de manera artesanal per unes mans que han viscut tota una vida i que entregaran als candidats d´una vida per recòrrer aquest testimoni. Expressant entre ells un sentiment de complicitat. L´avi en una petita cartulina escriu una fràse al prematur donant-li la benvinguda a la vida.

Mostra d´alguns avis dels centres SUMAR que de manera altruïsta i voluntària  ens fan els gorrets i els peücs  següent enllaç

Celebració del dia Mundial del Nen Prematur 2016

El passat dissabte vam celebrar el dia mundial del nen prematur a la plaça del Parc Pou d’en Fèlix, d’Esplugues de Llobregat, enmig d’una jornada lúdica, divertida i molt emotiva.

[metaslider id=1456]

Des de primera hora del matí l’animador infantil Marc Oriol, va donar el tret de sortida de la festa. Juntament a la taula informativa de l’associació també hi havia informació del Banc de llet materna i de Melic, a més dels altres hospitals de referència com el Vall Hebron, Sant Joan de Déu o Quiron Deixeus.

També hi havia paradetes repletes de roba i articles de segona mà infantils. Aquesta era una manera especial de col·laborar i fer un donatiu econòmic per les associacions de prematurs.

Mica en mica de plaça es va anar omplint de nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, tiets i tietes i un munt de gent que van poder gaudir dels jocs de malabars, màgia, equilibis i de l’espectacle ofert a càrrec de la companyia Circ de Jocs, que van amenitzar la festa d’una manera excepcional.
Alguns nens i nenes es van pintar la cara gràcies a la col·laboració un any més de les maquilladores de l’escola Cazcarra que van fer un maquillatge fantàstic.
L’acte va concloure amb la lectura d’un manifest pels drets dels prematurs i la ja tradicional enlairada de globus en memòria de tots aquells prematurs que ja no están entre nosaltres.

Finalment es va sortejar un reporatge de fotos gentilesa de NM fotografía i es va fer entrega d’un petit obsequi als nens assistents a l’acte, cortesia de Luk internacional.

Va ser fantàstic poder compartir experiències amb pares que han tingut fills prematurs i també amb pares i mares que estaven solidaritzats amb la nostra causa.

Mica en mica i entre tots farem que el món de la prematuritat sigui més present!

Tanmateix, també volem fer una menció especial i donar el nostre més sincer agraïment a totes aquelles empreses que han contribuit a fer possible aquest acte:

Luk Internacional
NMfotografía
Circ de Jocs
Marc Oriol
Melic
Banc de Llet Materna
Cazcarra

Lotería del Niño 2017

Aquest serà el segon any que tindrem loteria de L’Associació de Prematurs Hospital Clínic-Maternitat.

Les participacions són pel sorteig de la Lotería del Niño que es celebrarà el 6 de gener de 2017.

Cada participació és de cinc euros amb una donació d’un euro, i en cada talonari hi han 25 números.

Si ho desitges pots encarregar-la a través del correu electrònic de l’Associació: prematursmaternitathclinic@gmail.com

També pots comprar-la online a la web de l’administració de loteria La Rambla d’Igualada. Accedeix aquí o prem sobre la següent imatge:

Loteria Nen ASPREM-HCM

Molta sort a tots.

Setmana mundial de la lactància materna 2016 (SMLM) del 10 al 16 d’octubre

A ASPREM-HCM també celebrem la SMLM ’16 per tal de contribuir a fomentar-la i donar a conèixer els seus múltiples beneficis tan per la mare com per al nadó. Per aquest motiu, i emmarcat dins la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2016 al nostre país, el primer taller d’aquest nou curs que ara encentem i que hem organitzat des de l’associació, està dedicat, com no podía ser de cap altre manera, a la Lactància Materna.

Taller de lactància per a pares de prematurs que ja estan a casa. Dillus 10 d’Octubre de 10:00 a 11:00

Taller de lactància per a pares de prematurs que estan ingressats en la UCIN. Dillus 10 d’Octubre de 11:30 a 13:00

La setmana mundial de la lactància materna es celebra a més de 120 països, de l’1 al 7 d’agost, aniversari de la Declaració d’Innocenti. A Europa, però, al ser el mes d’agost període típicament vacacional, es celebra de comú acord la setmana 41 de l’any, per tant a principis d’octubre.

Celebració de la diada de Sant Jordi 2016

Avui 23 d’abril de 2016 hem celebrat la primera diada de Sant Jordi a l’Associació de Prematurs Hospital Clínic-Maternitat

[metaslider id=932]

Durant aquest mes d’abril hem recollit una sèrie de dibuixos i relats amb motiu del concurs de Sant Jordi.

Aquest és el recull dels dibuixos dels participants:

[metaslider id=915]

Aquets van ser el relats guanyadors:

Moltes gràcies per la vostra participació!!

L’acte del lliurement de premis del concurs de Sant Jordi ha estat molt emotiu. Hem gaudit d’una diada molt especial, en bona companyia, incorporant nous membres en aquesta petita familia de Prematurs de la Maternitat.

[metaslider id=944]

Gràcies a vosaltres, els participants, que sóu els que heu fet possible que aquesta primera edició del Concurs Sant Jordi de l’Asprem-hcm, hagi estat un èxit. Tanmateix, també volem fer una menció especial i donar el nostre més sincer agraïment a totes aquelles empreses que han contribuit a fer possible aquest acte:

SantJordi2016_col

Tirallets

Les cures centrades en el desenvolupament i la família en el cas de la prematuritat requereixen factors estimuladors que afavoreixin la concil·liació de la família amb la seva nova situació. L’Associació de prematurs de l’Hospital Clínic – Maternitat, vol ajudar a què això sigui una realitat i no una excepcionalitat. Poder-se treure la llet al costat del teu fill està demostrat que estimula la lactogènesi i el seu manteniment.

La mare d’un nounat admès en una unitat de vigilància intensiva a causa del seu naixement prematur ha d’enfrontar-se a nombroses dificultats, especialment, d’ordre emocional.
En aquest context molt difícil, la lactància pot aparèixer com quelcom absolutament secundari; Alguns prematurs poden ser posats al pit molt ràpidament. Però això no és així en la majoria dels casos. Hi ha un retard entre el moment del naixement i aquell en el que l´alletament efectiu es torna possible i eficaç. L’èxit de la lactància en aquestes condicions s’assembla a una sessió de combatents.

És per aquest motiu que l’Associació vol afavorir l’èxit de la lactància en pares de nens i nenes prematurs que pateixen aquestes dures condicions fent que aquesta lluita sigui el més planera.

I necessitem el teu ajut per a fer-ho possible! Un extractor per a cada incubadora és un projecte molt ambiciós. Lactar a un prematur significa evitar moltes malalties provinents de la immunodeficiència amb la qual neixen aquests nens. Ajuda’ns!

Pots fer la teva aportació al portal migranodearena.org accedint mitjançant el següent enllaç

Acompanya’m

Necessites consell? Necessites companyia? Tens dubtes?

L’associació posa en marxa el projecte “Acompanya’m”

Una colla de pares i mares t´ajudarem! BUSCA EL TEU MUNICIPI i TRUCA!! Podem quedar per parlar, us podem vindre a visitar, podem fer-vos companyia… el que necessiteu

Projecte_Acompanya_m

Aquí trobaràs tots aquells pares voluntaris que estaran disposats a poder quedar amb tu i ajudar-te en el que et calgui. Tots junts en el camí de la prematuritat