Menú

COMITÈ CIENTÍFIC

COMITÈ CIENTÍFIC

El Comitè Científic de Som Prematurs és un òrgan assessor adscrit a la direcció de Som Prematurs que es constitueix l’any 2022. Està format per professionals de reconegut prestigi, interessats en el benestar dels nadons i les seves famílies, i té cOm a objectiu abordar temàtiques de la prematuritat i estratègies de seguiment de la prematuritat. La seva principal funció és la d’assessorar la pressa de direccions estratègiques i posicionaments vers aspectes rellevants i determinants relacionats amb la prematuritat en tots els aspectes més tècnics.

Ángela Alzate

Cap d’àrea maternoinfantil Centre Mèdic Teknon

 + Més info

Des que vaig conèixer l'Associació de Prematurs de Catalunya he estat en contacte directe amb ella, crec en la seva filosofia i la seva visió, és per això que volgués posar tota la meva experiència tant professional com personal al servei dels prematurs, les seves famílies i els professionals que els envolta. Crec que hi ha molta feina per fer i que és summament important donar visibilitat, per a aconseguir així millores en tots els àmbits que ajudin a aquest col·lectiu i el seu entorn.

Anna Ciurana

Coordinadora d’infermeria del servei de Neonatologia de l’Hospital Clínic

 + Més info

Actualment jubilada. Mare de dos fills, cap d’ells nascuts prematurs. Formo part del Comitè Científic per aportar els meus coneixements com a professional de la infermeria.

Ana Herranz

Neonatóloga de l’Hospital Clínic de Barcelona. Àrees d’especial interès: nutrició i creixement del nounat prematur.

 + Més info

La meva motivació de formar part del Comitè Científic de Som Prematurs és conèixer les inquietuds dels pacients i famílies i vetllar per la divulgació rigorosa dels avanços científics sobre aquest tema.

Francesc Botet

Doctor en Medicina i Especialista en Pediatria, Catedràtic de la Universitat de Barcelona

 + Més info

Actualment retirat de l'activitat professional. És pare de tres fills, cap nascut de forma prematura. Autor del llibre ” Històries en primera persona”

Assessorament com a professional a una associació de pares en benefici de la prematuritat.

Gemma Sala

Psicòloga CDIAP i perinatal

 + Més info

Perquè treballant junts podem fer que les coses passin.

Juanita Cajiao

Psicòloga. Màster en psicologia perinatal i infantil. Doctora en Medicina i recerca traslacional.

 + Més info

La meva motivació principal per a col·laborar amb Som Prematurs, és la convicció que per a aconseguir veritables millores en l'atenció i qualitat de vida dels prematurs i prematures és necessari que professionals i famílies siguin part del mateix equip, un equip que treballa de forma unida i coordinada per a investigar, sostenir i potenciar el desenvolupament.

Maria Luisa de la Puente

Doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Especialista en Pediatria i en Medicina Preventiva i Salut Pública. Epidemiòleg de l’Estat.

 + Més info

Actualment treballo com a consultora en Planificació i Avaluació sanitària i en Qualitat Assistencial, dels àmbits sanitari i social.

Formo part del Comitè Científic de Som Prematurs pel meu interès professional i personal en el camp de la neonatologia amb la voluntat de col·laborar en donar resposta als reptes actuals que planteja aquesta temàtica al món científic i a la nostra societat.

Maria Valls

Educadora i mare de prematura extrema

 + Més info

Formo part del Comitè Científic perquè considero que com a mare de prematura extrema i educadora puc aportar la meva experiència, sobretot en l'àmbit d'educació.

Maria Vinaixa

Investigadora Sènior i Professora Associada a la Universitat Rovira i Virgili.

 + Més info

Arran d'una experiència personal em vaig adonar que encara ens queda molt per entendre sobre la prematuritat. Formo part del Comitè Científic per a intentar impulsar o fomentar la recerca en alguns dels aspectes que més rellevància adquireixen per a les famílies.

Pep Perapoch

Metge pediatre, especialista en neonatologia. Formador i director del centre de formació NIDCAP Vall d’Hebron-Trueta. Cap de servei de Pediatria de l’Hospital Trueta de Girona

 

 + Més info

La major part de la meva trajectòria professional ha estat al voltant dels nadons i del seu desenvolupament. 

A través del seguiment he pogut conèixer de primera mà la transcendència de la família en el desenvolupament dels nens i nenes, especialment quan hi ha una situació de risc biològic com la prematuritat, així com la importància de la inclusió de la família en la cura del nadó, ja des del període neonatal.

Pertànyer al Comitè Científic de Som Prematurs em permet col·laborar, a través del coneixement científic, a recolzar un model d'atenció neonatal centrat en la família.