Menú

Comunicat de l’Agència de Salut Pública de Catalunya sobre el VRS

Aquest any la circulació de virus ha estat completament atípica. El virus Respiratori Sincitial (VRS) no ha aparescut durant els mesos d’hivern com era d’esperar. Aquest fet va portar a suprimir l’administració de palivizumab en els nens de risc. Ara ha tornat a aparèixer el VRS ocasionant patologia respiratòria més pròpia de l’hivern. Sense que la situació sigui d’alarma, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha donat la instrucció d’administrar palivizumab el mes de juny en els nens de risc, bàsicament prematurs extrems i nens amb cardiopaties greus. Després segons les dades epidemiològiques, es repetiran o no les dosis.

D’acord amb les dades sobre la transmissió del VRS a Catalunya recollides per la xarxa de vigilància hospitalària, avui dia es recomana:       

  • El reinici de la immunoprofilaxi amb palivizumab dels pacients amb alt risc d’infecció pel VRS segons les recomanacions oficials durant el mes de juny de 2021
  • L’administració potencial de les successives dosis en funció de les dades epidemiològiques
  • Valorar, entre els centres de referència del pacient i els centres de proximitat, el lloc més adequat per a l’administració del palivizumab en funció de les particularitats de cada territori.

Tant l’ASPCat com la Societat Catalana de Pediatria estan d’acord amb les recomanacions anteriors

Us fem a mans el comunicat de l’esmentada Agència per si la informació és del vostre interès.