Menú

Dia Mundial de la Llet Materna

El divendres 19 de maig es va celebrar el dia Mundial de la Llet materna.

El Banc de Sang i Teixits de Girona juntament amb Som Prematurs vam estar a la Plaça 1 d’Octubre de Girona celebrant la Festa del Banc de Llet.
Al llarg de tot el dia, aquells que ho van voler, van poder apropar-se a la carpa del Banc de Sang per a donar-ne. A totes aquelles persones que van poder-ne donar, se’ls va regalar una planta com agraïment. Així com també, en els darrers dies, rebran al seu domicili el carnet com a donants de sang.

El Banc de Llet i Som Prematurs van compartir carpa, aquell espai era el lloc idoni de trobada de mares i famílies que han estat donants i mares que ho volien ser o s’ho plantejaven en un futur pròxim. També, ens van acompanyar famílies d’infants prematurs que en el seu moment havien estat receptores de llet materna i que,
actualment, donada la importància i la necessitat d’aquestes donacions son elles les que donen la llet per a altres prematurs i prematures.

L’objectiu principal era poder augmentar les reserves de llet materna i conscienciar de la importància de la donació de llet materna per als infants prematurs, els principals protagonistes d’aquestes donacions.

Un infant que neix de forma prematura per sota les 32 setmanes de gestació o amb un pes inferior als 1.500 grams i que la seva pròpia mare no el pugui alletar, es ajudat amb llet materna de donants. Aquest fet disminueix el risc de patologia digestiva o intestinal, dèficit immunitari o una salut precària.

Si estàs pensant en fer-te donant de Llet Materna pots posar-te en contacte amb: https://www.bancsang.net/donants/banc-llet-materna/

Si tens dubtes relacionades amb la prematuritat, el naixement d’un nadó prematur, o estàs pensant en com col·laborar, posa’t en contacte amb nosaltres info@somprematurs.cat