Menú

Dia Mundial de la Preeclàmpsia

Som Prematurs s’adhereix a la campanya de l’European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI) amb motiu del Dia Mundial de la Preeclàmpsia el 22 de maig. Es tracta d’una complicació severa de l’embaràs que pot tenir conseqüències greus tant per a la mare com per al fetus i, de fet, és una de les causes més freqüents de la prematuritat. Així mateix, s’associa a un elevat risc de baix pes i talla del nadó en el moment de néixer, puix no pot nodrir-se adequadament ni rebre prou oxigen. A més, augmenta la possibilitat de problemes cardíacs i circulatoris durant l’etapa adulta.

Pel que fa a les mares, el 90% de les dones amb preeclàmpsia severa desenvolupen hipertensió crònica 20 anys després de l’embaràs i freqüentment pateixen malalties cardiovasculars.

En aquest sentit, és important que tant les mares com els nadons afectats estiguin controlats per professionals experts i segueixin un estil de vida saludable (dieta sana, activitat física i evitar l’estrés) per prevenir les complicacions.

Més informació sobre la preeclàmpsia i la campanya de l’EFCNI

Símptomes preeclàmpsia