Menú

Dos-cents somriures per Sant Jordi a les UCI Neonatals

Avui, diada de Sant Jordi, l’Associació de Prematurs de Catalunya SOMPREMATURS està present a diferents punts del territori. Una de les iniciatives és fer arribar uns encoratjadors punts de llibre als pares i mares amb nadons ingressats a les UCI neonatals. Els 200 punts de llibre, distribuïts per Hospitals arreu de Catalunya, són obra dels alumnes de 1er d’ESO de l’Institut de Pallejà (Barcelona).

La iniciativa neix a l’Institut de Pallejà de la mà d’una professora, mare del Liam, un nen prematur nascut a les 27 setmanes de gestació. Recorda que “uns dels moments més difícils, entre altres, són aquells en els quals els pares o mares es troben a la UCIN en dates senyalades”.

Els alumnes, a més de decorar els punts de llibre, hi han escrit una frase per donar ànims a les famílies que avui també, com tots els dies, estan al costat dels seus nadons a les incubadores. Per exemple: ‘Una madre me alegra el día’ o ‘Un pare és un superheroi sense capa’.

Amb aquets punts de llibres, SOMPREMATURS desitja fer arribar el seu escalf a les famílies d’infants prematurs ingressats a les UCIN, on el dia a dia és ple de dificultats i incerteses. I dir-los: endavant!

Des de SOMPREMATURS agraïm la col·laboració de la mare de Liam per idear i pilotar un projecte tan especial, a l’equip directiu de l’Institut de Pallejà, els professors, l’AMPA, les dones experteses en manualitats que han aportat els seus coneixements a la causa i, per descomptat, als alumnes de 1r d’ESO. ¡Gràcies per la vostra creativitat i enginy! ¡Gràcies per fer que avui també sigui Sant Jordi a les UCI Neonatals!  

Paradetes de Sant Jordi

A llarg del dia, SOMPREMATURS desplega les seves paradetes de Sant Jordi a diferents llocs del territori. A Barcelona està present a l’Hospital Clínic Maternitat de 10 a 17h i a l’Hospital Vall d’Hebron de 10 a 18h. A Badalona, estem a l’Hospital de Can Ruti d’11 a 14h. A Reus, tenim la paradeta al C/ del Fossar Vell, on ens trobareu de 9 a 21h (de 17 a 18h la Laia Pastor signarà llibres).

A les paradetes també podeu adquirir dos llibres on un pare i una mare d’infants prematurs transmeten la seva experiència en primera persona: “Te salvarán la vida”, de Carlos Garvín i “¡Lección de vida!”, de Davinia Prieto. Els  diners recaptats per la venda dels llibres es destinaran íntegrament a l’Associació de Prematurs de Catalunya, SOMPREMATURS.

D’altra banda, a la paradeta de la Plaça de l’Ajuntament de Pallejà vendrem punts de llibre solidaris per a recaptar fons per a l’Associació.

¡Us esperem! ¡Feliç Sant Jordi i bona lectura!