Menú

EQUIP DIRECTIU

EQUIP DIRECTIU

Elisabet Farga

Presidenta i Fundadora

 + Més info

L’any 2014 va donar a llum dues filles a la setmana 27 d'embaràs i malauradament una d´elles, l’Aina, va morir.  En el decurs de l´ingrés hospitalari no va saber on acudir per trobar suport en front a una situació tant complexe com ho és el naixement d'un nadó prematur. Tots els fets viscuts, van fer que ella, juntament amb altres famílies i professionals creessin l’entitat. 

La Bet Farga és a més, 

Membre del Consell de Famílies de Sant Joan de Déu.  Membre del Consell Assessor de l'Institut Universitari de Pacients de la Universitat Internacional de Catalunya.

Forma part també del Programa de pediatría: NIDCAP en el marc dels Programes Assistencials d'Expertesa de l´Institut Català de la Salut: PADEICS

Membre del consell de famílies en el Hub d'Innovació Pediàtrica: I4 Kids Barcelona.

Representa a Som Prematurs dins les organitzacions de famílies i pacients d´EFCNI a Europa. 

Treballa com a Responsable de Sostenibilitat de Catalunya - Balears en una una compañía referent en el sector de la gestió integral del cicle de l’aigua i del medi ambient.

Francesc Botet

Vicepresident

 + Més info

Doctor en Medicina i Especialista en Pediatria, Catedràtic de la Universitat de Barcelona, actualment retirat de l'activitat professional. És pare de tres fills, cap nascut de forma prematura. Autor del llibre ” Històries en primera persona”

Col·labora amb Som Prematurs per continuar vetllant pels nadons i especialment els nascuts prematurs.

Marta Artiga

Tresorera

 + Més info

Psicòloga clínica i sanitària. Mestra d'educació infantil.

Especialista en trastorns d'ansietat i en el tractament de rebequeries infantils per l'Associació Espanyola de Psicologia.  Actualment, curso un postgrau de psicologia perinatal a la Universitat Rovira i Virgili. 

Com a membre de l'associació Som Prematurs, puc aportar els meus coneixements com a professional, però, a més a més, tinc l'experiència de mare de prematur, que m'apropa a les famílies, podent compartir l'experiència entre iguals. Soc una persona empàtica i amb facilitat per escoltar, per això m'agrada acompanyar a les famílies que tenen els seus nadons ingressats a la unitat, i poder fer la seva estança una mica més dolça i acompanyada. 

Tais Español

Secretària

 + Més info

Mestra de pedagogia terapèutica i educació primària.
Fa més de 17 anys que treballo al Departament d'Educació dels quals més de 10 anys han estat a l'equip directiu.
L'any 2015 vaig tenir al Pau a les 31 setmanes de gestació després d'un embaràs de risc per tenir artèria umbilical única.El mateix 2015 vaig començar a formar part de Som Prematurs; primer com Associació de Prematurs de l'hospital Clínic- Maternitat i de mica en mica creixent fins a aconseguir l'entitat de referència que som ara. Des dels inicis vaig tenir molt clar que havia de formar part de Som Prematurs per poder donar un cop de mà i acompanyar a les famílies que com jo han tingut un fill/a prematur i tenen mil i un dubtes i neguits.
A més, amb molta empenta, idees i il·lusió, formo part de l'organització de la majoria dels actes que organitzen a l'associació per donar-nos a conèixer, entre d'altres el dia mundial de la prematuritat i la masterclass benèfica de zumba.

EQUIP DIRECTIU AMPLIAT

Anna Ciurana

Vocal

 + Més info

Coordinadora d'infermeria del servei de Neonatologia de l'Hospital Clínic durant més de 10 anys, actualment jubilada. Mare de dos fills, cap d'ells nascuts prematurs

Soc Vocal en la junta directiva de Som Prematurs. Encarregada de les delegades territorials. Formo part, com a professional, del Comitè Científic de Som Prematurs i de l'equip que fa acompanyament online a les famílies

Laura Torres

Laura Torres

Vocal

 + Més info

Sóc delegada de l'Hospital Josep Trueta i de la província de Girona. Mare d' un nen i una nena nascuts a terme. L'any 2020 en plena pandèmia va néixer el meu tercer fill de forma prematura a les 29 setmanes i dos dies de gestació amb només 790 grams. Va ser una hospitalització llarga de 84 dies, molts d'ells amb molta incertesa. A l'arribada a casa, quan el meu fill ja tenia 18 mesos, vaig contactar amb l'associació. A partir d'aquí, em vaig endinsar en l'associació, i vaig treballar de forma conjunta per arribar a més famílies que com jo, estaven i estarien en el mateix camí.

Graduada en Mestra d' Educació Primària amb menció d' Ed. Física

Màster en dificultats de l' aprenentatge i trastorns del llenguatge.

Com a voluntària realitzo acompanyaments a parells dins de la UCIN de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, i com a delegada faig de vincle entre l'Hospital i l'Associació, a més de coordinar el voluntariat hospitalari del mateix hospital.

Maria Valls

Maria Valls

Vocal

 + Més info

Soc educadora a infantil i primària

A finals de l'any 2019 vaig donar llum a l'Elna a la setmana 26 de gestació. Durant l'ingrés hospitalari ens vam sentir molt acompanyats, però un cop van arribar a casa ens vam trobar confinats al cap de pocs dies per la COVID.
Aquí va ser on l'acompanyament de l'associació va ser clau per nosaltres: psicològicament, per tots els dubtes mèdics que vam tenir, per les ajudes i prestacions...
I per això vam decidir que quan poguéssim, ens  hi agradaria poder tornar tot el que un dia se'ns va oferir

Marta Bosch

Marta Bosh

Vocal

 + Més info

Vaig estudiar publicitat i relacions públiques i Màrqueting digital. Actualment, estic treballant en el sector de l'alimentació.

Soc mare d'un nen prematur de 28 setmanes, nascut a l'hospital Vall d'Hebron. A l’UCIN vàrem viure molts moments de soledat, por i confusió. Però un cop a casa, durant els primers mesos i anys de vida, en moltes ocasions encara tens aquesta sensació de soledat i confusió. Vull aportar tot el que pugui a Som Prematurs, com a mare d'un prematur i tot el que après tant de la vida com en l'àmbit professional. Per això vaig decidir formar part de Som Prematurs, perquè crec amb els seus valors, projectes i admiro la lluita constant per afavorir a les famílies i els nadons prematurs. Vull  poder ajudar a totes les famílies de prematurs i fer més fàcil el camí que implica el món de la prematuritat.