Menú

XXIX Congreso de Neonatología y Medicina Perinatal. Santiago de Compostela.

Cada dos anys es celebra el Congrés de la Sociedad Española de Neonatología (SENEO) i enguany ha estat del 4 al 6 d’octubre a Santiago de Compostela. Som Prematurs ha participat activament en el congrés representada per la Presidenta Bet Farga en dues sessions.
La primera en un simposi sobre Cuidados y nutrición de los más pequeños que va moderar el Prof. Manuel Sánchez Luna, President de la SENEO, i junt amb dues ponents més, la Dra. M Carmen Sánchez Gomez de Orgaz neonatòloga de l’Hospital Gregorio Marañon i la Dra. Marisa Vidal Directora científica de Nestlé Nutrición Infantil. Les tres va fer èmfasi en les especials necessitats dels prematurs en l’aspecte de cures, estratégies d’alimentació i necessitats nutricionals.


La segona en una sessió dedicada a les associacions de prematurs en la que van moderar Ánxela Delgado, psicòloga clínica de l’Hospital Clínico de Santiago i el Prof. Francesc Botet de Som Prematurs. Van intervenir Concepción Gómez Esteban de l’Asociación de Padres de Niños Prematuros, Bet Farga de Som Prematurs i Montse García de l’Asociación Galega de Families de Nenos Prematuros. Les tres van desgranar la seva visió de les associacions en el seu entorn.
Malgrat ésser una sessió a última hora de la tarda hi va haver-hi una bona assistència i en el debat comentaris interessants. Es va concloure que en el moment actual les associacions son imprescindibles i que han de treballar a costat dels professionals, mai com un enfrontament.

Redacció: Dr. Botet.