Menú

ESCOLA DE PREMATURITAT

L’escola de prematuritat és un espai de trobada i aprenentatge per a les famílies i els professionals que interactuen amb la prematuritat.

La pots trobar dins i fora de l’àmbit hospitalari i entre d’altres accions oferim:

Tallers / Workshops

Cada any planifiquem un conjunt de tallers i Workshops on tothom pot formar-hi part i son gratuïts per els nostres socis

En el següent enllaç podeu consultar i reservar alguns dels nostres Tallers i Workshops:

Per a més informació pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic: info@somprematurs.cat

Si vols també pots fer-te soci de Som Prematurs i gaudir de tots els Tallers i Workshops de manera gratuïta:

Formació Voluntariat Som Prematurs

Sembla que per ésser voluntari d’una associació o una altra organització només cal tenir ganes de treballar i bona voluntat, però també cal tenir uns coneixements bàsics del que estem tractant. En el camp de la prematuritat ens movem en un entorn molt específic, en unes condicions d’hospitalització diferents, amb pares en un estat emocional làbil i complex i amb nadons molt delicats.

Aquest curs de formació va destinat a les persones que han de col·laborar com a voluntaris amb l’Associació “Som Prematurs” en diferents tasques de suport a gestants amb risc de part prematur i pares de prematurs.

L’objectiu és donar a conèixer conceptes bàsics de les condicions que es poden trobar al voltant del part prematur i de l’evolució d’un nadó prematur. Com a objectius més específics hi ha identificar les necessitats dels voluntaris i conèixer els valors individuals i del grup per afavorir el treball en equip, establir estratègies de col·laboració, xarxes de recolzament i facilitar l’intercanvi d’experiències per millorar la integració al grup.

El temari ha d’ésser ampli i comprendre aspectes de psicologia (grup d’ajuda mútua, impacte de la prematuritat en els pares…), de medicina materna i fetal, de neonatologia (edat de gestació, problemes més freqüents, pronòstic, seguiment, edat corregida), cures d’Infermeria neonatal (higiene i antisèpsia, alimentació, tècniques, instruments de suport,…)  i també la visió dels pares de prematurs. El professorat són professionals especialistes i mares o pares de prematurs.

Espais de trobada entre pares de prematurs