Menú

Formació voluntariat

Sembla que per ésser voluntari d’una associació o una altra organització només cal tenir ganes de treballar i bona voluntat, però també cal tenir uns coneixements bàsics del que estem tractant. En el camp de la prematuritat ens movem en un entorn molt específic, en unes condicions d’hospitalització diferents, amb pares en un estat emocional làbil i complex i amb nadons molt delicats.

Aquest curs de formació va destinat a les persones que han de col·laborar com a voluntaris amb l’Associació “Som Prematurs” en diferents tasques de suport a gestants amb risc de part prematur i pares de prematurs.

L’objectiu és donar a conèixer conceptes bàsics de les condicions que es poden trobar al voltant del part prematur i de l’evolució d’un nadó prematur. Com a objectius més específics hi ha identificar les necessitats dels voluntaris i conèixer els valors individuals i del grup per afavorir el treball en equip, establir estratègies de col·laboració, xarxes de recolzament i facilitar l’intercanvi d’experiències per millorar la integració al grup.

El temari ha d’ésser ampli i comprendre aspectes de psicologia (grup d’ajuda mútua, impacte de la prematuritat en els pares…), de medicina materna i fetal, de neonatologia (edat de gestació, problemes més freqüents, pronòstic, seguiment, edat corregida), cures d’Infermeria neonatal (higiene i antisèpsia, alimentació, tècniques, instruments de suport,…)  i també la visió dels pares de prematurs. El professorat són professionals especialistes i mares o pares de prematurs.

Programa del II Curs de Formació per a Voluntaris/es (2021-2022)