Menú

La 42a Cursa Popular Ciutat de Badalona dóna suport a la Prematuritat

La 42a Cursa Popular Ciutat de Badalona dóna suport a l’Associació de Prematurs de Catalunya fent una crida als participants a col·laborar amb l’entitat per humanitzar l’àrea de nounats de l’Hospital Germans Trias. Els donatius que rebi Som Prematurs gràcies a aquest esdeveniment es destinaran a la compra de materials i equipaments com extractors de llet, coixins de lactància i llibres per a la sala de famílies.

La iniciativa va sorgir d’Antoni Fernández Mas i d’Erika Kawas, que fa vuit mesos van ser pares dels primers trigèmins de Can Ruti. Nascuts a les 30 setmanes de gestació, l’Olívia, el David i el Santiago van haver de superar diverses dificultats durant el seu ingrés hospitalari, que Antoni Fernández compara amb una carrera de fons. El 17 de novembre, Dia Mundial de la Prematuritat, van disfressar d’atletes els tres nadons dins la incubadora. D’aquí va sorgir la idea de participar en la Cursa Popular juntament amb el personal de l’hospital i donar un caire solidari a l’esdeveniment. La idea va ser molt ben acollida per part de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Badalona i a partir d’aquí es va posar fil a l’agulla. 

Circuits per a tothom
A banda dels circuits de 10, 5 i 1,7 km, la cursa incorporarà enguany un tram inclusiu de 30-50-100 metres. per afavorir la participació de persones amb diversitat funcional o capacitats reduïdes, tant físiques com psíquiques. Les famílies amb nadons o infants que encara van amb cotxets de passejar poden inscriure’s al tram d’1,7 km.

Som Prematurs a Can Ruti
Som Prematurs és present des de l’any 2018 a Can Ruti i ofereix acompanyament dos matins cada mes a les famílies de nadons preterme. Aquesta activitat és a càrrec de la delegada Noemí Segarra, auxiliar d’infermeria a l’hospital i mare d’un nen nascut a les 25 setmanes de gestació.