Menú

La 4a Masterclass benèfica de zumba a Igualada recapta 5.500 €

5.500 euros recaptats, 601 entrades venudes i prop de 80 empreses col·laboradores. Són les xifres de la 4a Masterclass benèfica de zumba de SOM PREMATURS que es va celebrar el diumenge 26 de maig a Igualada. Amb aquestes dades, la Masterclass demostra que continua creixent i es consolida en el calendari d’esdeveniments solidaris de la ciutat i de l’Associació.

L’acte, benèfic i festiu, es va celebrar a la Plaça de Cal Font i va comptar amb la presència de Hble. Sra. Alba Vergés, consellera de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya; Il·lm. Sr. Marc Castells, alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona; Carme Riera, tercera tinent d’alcalde i regidora d’Acció Social, Igualtat, Infància i Joventut de l’Ajuntament d’Igualada; i Fermí Capdevila, tercer tinent d’alcalde i regidor d’Entorn Comunitari i Cooperació de l’Ajuntament d’Igualada.

Al llarg de dues hores, d’11:00 a 13:00h, els participants van ballar seguint els moviments que marcaven des de l’escenari 7 instructors de zumba. L’entrada en paper anava acompanyada d’una samarreta i una bossa d’obsequis i  donava accés gratuït a les taquilles, vestuaris i zona d’aigües del gimnàs Cal Font. A més, també es va sortejar una trentena de regals gentilesa de les empreses col·laboradores, destacant diverses nits d’hotel, sopars i un vol en globus. El caràcter lúdic de la jornada es va reforçar amb un fotomaton i animació infantil amb pintacares.

L’Hble. Sra. Alba Vergés, consellera de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya, i la presidenta de SOM PREMATURS, Elisabet Farga, van parlar de la realitat colpidora que viuen les famílies de prematurs i del suport que necessiten. A més, també van reflexionar sobre quin espai cal donar a les associacions de pacients transversals com la nostra.

Elisabet Farga va aprofitar per explicar a la Consellera els projectes que impulsa SOM PREMATURS, com per exemple Un extractor de llet a peu d’incubadora, i va assegurar-li que tots els diners obtinguts amb la Masterclass serviran per treballar l’evidència científica del benefici de tenir-ne una al costat, de la mateixa manera que es disposa d’un respirador o d’una bomba infusora.

La Consellera va trobar molt positiva l’aportació i el missatge de SOM PREMATURS i va emplaçar l’Associació a parlar-ne amb més profunditat en un futur proper.

Com anècdota divertida, la consellera Vergés va ballar per la prematuritat, en un dia en que fèiem esport per afavorir la salut. Aquest va ser un dels gests simpàtics que va tenir en el decurs de la jornada.

L’objectiu de la Masterclass de Zumba, més enllà de passar una estona divertida i fer salut, és donar visibilitat a la prematuritat i col·laborar en la causa dels infants nascuts abans de la setmana 37 de gestació (el 6,23% dels infants catalans).