Menú

Aquest any com no podia ser d’una altra manera, i després de l’èxit que han tingut les edicions anteriors, s’ha dut a terme a Barcelona, la 7ª Edició del Summer School Investigació, Avaluació, Regulació i Accés a medicaments organitzat per la Generalitat de Catalunya, l’ICS i la Plataforma de Malalties Minoritàries. 

El programa del Summer School Spanish Edition està dirigit a capacitar patient advocate i investigadors, dit d’una altra manera capacita per a ser representants de pacients, i des de Som Prematurs no ens ho hem volgut perdre. El Dr. Josep Torrent-Farnell i la Sra. Iolanda Arbiol, Directora de plataforma de malalties minoritàries de l’ICS, van ser els responsables d’engegar aquest curs i donar la benvinguda als estudiants i ponents d’aquesta edició. 

El Summer School és un programa que ofereix una activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut. En els darrers anys, porta formats a més de 200 representants de pacients, abordant més de 70 patologies, facilitant que el pacient interactuï amb més de 6 agents implicats i amb la participació de més de 30 representants de pacients. 

El curs que ha comptat amb la presència de grans professionals de diferents àmbits i amb la participació dels pacients en els diferents comitès, no seria possible sense la participació de més de 40 ponents docents investigadors i experts. 

La formació d’una durada total de 3 mesos, ha tingut dues parts imprescindibles, per una banda la modalitat de pretraining, formació online que ha tingut una durada del 20 de març al 2 de juny i la part presencial que ha estat del 5 al 9 de juny. 

La Laura Torres, voluntària i delegada provincial a Girona, i membre de l’equip directiu de Som Prematurs, ha estat l’encarregada en aquesta edició de formar part del programa i formar-se. Des de Som Prematurs vetllem per estar a la última i que les persones que en formen part estiguin qualificades per a poder donar resposta en gran part, a les diferents accions i projectes que es duen a terme des de l’associació.