Menú

L’HOSPITAL DE BARCELONA I SOM PREMATURS UNEIXEN ESFORÇOS PER A MILLORAR L’ATENCIÓ ALS NADONS PREMATURS

PER MILLORAR L’ATENCIÓ ALS NADONS PREMATURS

20 de juny de 2024

L’Hospital de Barcelona, referent de la sanitat privada en l’atenció maternoinfantil i neonatològica, i Som Prematurs, associació dedicada a recolzar a les famílies i professionals afectats per la prematuritat, han tancat un acord de col·laboració. El conveni, que reforça el compromís compartit amb el benestar dels nadons prematurs i les seves famílies, inclou una sèrie d’accions destinades a millorar l’atenció i el suport en aquesta àrea.

Una de les iniciatives destacades d’aquest acord és la posada en marxa de l’acompanyament presencial a peu d’incubadora, que permetrà als membres de Som Prematurs oferir suport emocional i informatiu a les famílies, tant durant l’estada dels seus nadons a la unitat de neonatologia com després de l’alta. Aquest acompanyament té com a objectiu proporcionar un entorn de suport i comprensió per als progenitors en aquest moment delicat, una aposta per les cures centrades en el desenvolupament i les famílies i el reconeixement de la figura del pacient expert com a element catalitzador de salut i empoderament.

A més, l’Hospital de Barcelona s’ha compromès a difondre fulletons i materials informatius de l’associació a les famílies i professionals de la salut, amb l’objectiu de proporcionar recursos i informació útil sobre la prematuritat i les seves conseqüències. Així mateix, es contempla la participació en jornades de formació i divulgació per tal de sensibilitzar i formar professionals de la salut sobre la importància de l’atenció integral als nadons prematurs i les seves famílies.

En paraules del Dr. Carlos Herrero, cap de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital de Barcelona, “aquest acord ens permetrà reforçar la nostra tasca en l’atenció als nadons prematurs i les seves famílies, proporcionant-los un suport integral i personalitzat durant tot el procés de hospitalització i més enllà”. Així mateix, la Sra. Bet Farga, presidenta de Som Prematurs, ha manifestat la seva satisfacció per aquesta col·laboració, afirmant que “incorporar-nos a l’equip de neonatologia de l’Hospital de Barcelona culmina la feina d’acompanyament a mares de prematurs impulsada des del centre mitjançant el grup Maturam. Aquesta aposta demostra el grau de compromís de l’hospital amb la prematuritat i impactarà molt positivament en les famílies que hi tinguin fills prematurs.”

L’Hospital de Barcelona és el primer hospital cooperatiu propietat dels seus usuaris i, junt amb l’asseguradora mèdica Assistència Sanitària, forma el cooperativisme sanitari integral, un particular model d’autogestió basat en la igualtat d’usuaris i metges en els òrgans de decisió i gestió. Actualment, l’organització compta amb prop de 200.000 persones assegurades i un quadre facultatiu format per més de 5.000 professionals de la salut a la seva disposició.

Som Prematurs és un programa d’acompanyament de pacient expert únic que només es desenvolupa a Catalunya, a 17 centres hospitalaris de referència. Amb una mirada global, no només impacta en la salut immediata dels nadons prematurs, sinó en la seva salut futura i la de les seves famílies.