Menú

líNia editorial

No és que la voluntat de Som Prematurs sigui convertir-se en una editorial, però al voltant de la perinatalitat i de la prematuritat neixen moltes experiències personals, moltes emocions i sentiments que sovint  es poden convertir en històries.

Alguns més agosarats s’han atrevit a agafar el paper i el llapis i escriure o dibuixar les seves vivències, d’una manera més o menys encertada, en format de novel·la, relat, conte o poemes. Tots hem viscut aquestes històries d’una manera o d’una altra i ens hem vist reflectits en aquests llibres que ens han servit per entendre millor la nostra situació, els nostres sentiments i també per explicar-los als altres, als petits i als grans.

Som Prematurs ha volgut donar suport a aquestes iniciatives d’uns quants lletraferits que han volgut compartir la seva història amb entusiasme i que difícilment ho hagueren fet per la via de les editorials convencionals.

Le prometí a mi mujer contar esta historia cuando saliéramos de allí, que no es solo la nuestra. Los mismos síntomas se repiten, la inmadurez de los pulmones, la fragilidad del cerebro, la ictericia, el ductus, las infecciones, la retinopatía. Quería narrar también la gesta que llevan a cabo cada día los médicos, las enfermeras, los auxiliares y el resto del personal sanitario. Cómo les dan la vida a esos bebés que han nacido con tanta prisa, con qué cariño los cuidan, a ellos y a sus padres, quienes con frecuencia se encuentran completamente perdidos y confundidos. Desde el primer momento nos hicieron creer en la vida. Que era posible seguir viviendo a pesar de las circunstancias desfavorables. Por eso, esta novela es una fiesta en honor a la vida.

Veure a la botiga

És la història d’en Joel, un petit gran lluitador nascut a la setmana 30, després d’estar sense líquid amniòtic a causa del trencament de bossa la setmana 23. En aquestes setmanes hi van haver moltes preguntes, pors, incertesa, però sobretot una gran lliçó de vida.

Veure a la botiga

Un divendres calorós de juliol, la Júlia era a casa amb el seu pare, acabant de recollir les joguines escampades per tot el menjador abans de poder anar a l’hospital a veure la germaneta: la Clàudia. Des de feia cosa d’una setmana la Júlia no acabava d’entendre què estava passant al seu voltant i va decidir comentar-ho al seu pare. “Però papa, i la meva germaneta Clàudia? Per què ja és al Planeta Terra i encara no viu amb nosaltres a casa?”. “Vine a la meva falda, Júlia, que t’explicaré l’aventura que està vivint la Clàudia”.

Veure a la botiga

Les nostres dues precioses filles bessones, la Paula i l’Abril, ens han obsequiat amb la maternitat i ens han empès cap a un aprenentatge constant. Ambdues formen part d’una família que les estima i les reconeix i això ens n’enorgulleix. Afortunadament, la Paula és aquí compartint el nostre dia a dia i regalant-nos somriures. Malauradament, l’Abril és allà, de cos absent i ànima lliure, tot i ser la millor i més fidel companya de viatge. Amb aquest llibre volem apropar les nostres bessones a la seva història i deixar la porta oberta perquè la Paula ens pregunti tot allò que desitgi quan ella ho necessiti.

Veure a la botiga

Quan després d’uns mesos meravellosos d’embaràs arriba un moment que un especialista se t’acosta i et diu “… estàs de part; el nen ha de néixer. Serà prematur…”. És un moment en què tots els pensaments, desitjos, il·lusions, projectes, plans i esdeveniments programats se’n van en orris. Comencen unes hores, dies, setmanes i en molts casos mesos de patir, plorar i de viure aferrats a un estret fil de vida; envoltats de màquines, tubs i sorolls que mai més a la vida oblidaràs. Vols ser forta;  la mare més forta del món, i vols transmetre al teu fill la vitalitat per viure i seguir endavant però no saps com fer-ho. Si has viscut l’experiència de tenir un fill prematur, amb aquest llibre t’hi sentiràs identificat. Potser amb els pensaments de la mare o del pare, amb els de l’avi o l’àvia, o amb la vivència dels metges i infermeres… El que teniu a les mans és un relat de ficció però que recull sentiments, emocions i vivències reals… molt reals!

Veure a la botiga

portada llibre fràgils de Xavier Simarro

Vaig començar a llegir el seu llibre i vaig trobar reflectits els seus sentiments. Resseguint els seus versos se’m fa un nus a la gola en trobar aquestes paraules d’un avi en front el seu net prematur, anem a deshora, diu, has arribat quan encara no t’esperàvem, has fet un salt mortal en els nostres calendaris de la cuina i ara no et volem perdre. El teu avi és un còdol, arrodonit per tantes avingudes, per tantes experiències viscudes al llarg dels anys que l’han polit, dur i fràgil al mateix temps, es pot trencar amb un cop sec. Que havia fet grans projectes amb tu, i ara té la incertesa del futur, per això penja a l’estenedor les seves fantasies i es posa la roba de fer feina, pràctic, que tu navegues dins la incubadora i deu fer basarda sortir-ne, però ell et vol portar a navegar per altres rius i mars oberts.

Veure a la botiga