Menú

Lletres cosides per fer més acollidora la unitat de nounats de Sant Joan de Reus

Som Prematurs i l’Hospital Sant Joan de Reus han posat en marxa una iniciativa per fer més acollidora la Unitat de Cures Intensives Neonatal (UCIN). El projecte, Les lletres del Biel, consisteix a personalitzar les incubadores col·locant-hi vocals i consonants de tela amb els noms dels nounats.

La idea es va gestar durant el confinament de 2020, quan dues infermeres de l’hospital van començar a cosir lletres per a la UCIN. Van compartir-ho amb la Marta Artiga, delegada de l’Associació, i ella es va encarregar de donar forma al projecte engrescant altres voluntàries i cercant la complicitat de les escoles bressol municipals (EBM) per sensibilitzar les famílies sobre la prematuritat i donar a conèixer la unitat de nounats.

La xarxa del projecte

Actualment, Les lletres del Biel compta amb un grup d’entre 8 i 10 cosidores i disposa de 9 punts de recollida de materials i lletres ja acabades. Aquesta xarxa està integrada per les 6 EBM de Reus i les botigues Fil i cotó, Dit i fet, i Fil d’or, que hi col·laboren desinteressadament.

Tot i que de moment el projecte només està implantat a Reus, les voluntàries produeixen material suficient per fer-lo extensible a tots els hospitals catalans que vulguin afegir-s’hi.

Es pot donar suport a la iniciativa cosint lletres, contribuint-hi econòmicament o donant retalls de roba, fil, buata, tisores zig zag, cordills, pinces de fusta petites, etc.