Menú

dona amb tirallet

Lloguer de Tirallets de baix cost.

Per afavorir l’alletament matern es va establir un programa de lloguer de baix cost de tirallets per famílies necessitades que tenien un nadó prematur ingressat a cures intensives. Es van comprar vint-i-quatre tirallets elèctrics que es llogaven a 1 $ australià per dia. Les mares havien de tenir un prematur de Les dones que tenien la intenció inicial d’alimentar al seu nadó amb fórmula van rebre suport per fer alletament matern les primeres setmanes. La majoria de les famílies participants estaven molt satisfetes amb el programa. La bomba va millorar la seva capacitat per proporcionar llet materna als seus nadons i la majoria de les mares estaven “extremadament satisfetes” amb els resultats obtinguts. Una quarta part de les dones va informar que no haurien tingut prou llet per alimentar exclusivament al seu nadó i hagueren necessitat fórmules si no tenien accés al programa de lloguer. L’auditoria del registre d’equips no va mostrar cap problema tècnic, pèrdua o
dany.
En conclusió, el programa de lloguer de tirallets de baix cost facilita una atenció més equitativa i augmenta la capacitat de les dones de proporcionar llet materna als seus nadons i és probable que aquests nadons vulnerables evitin pitjors resultats clínics.

Sweet L, Hughes J, Rasheed A, Vasilevski V. An innovative low-cost breast pump-hire program to enhance breastfeeding rates in a neonatal intensive care unit. J Adv Nurs. 2024 Apr 1. doi: 10.1111/jan.16180.

Al llarg de 2023 Som Prematurs ha regalat 98 tirallets manuals a les famílies que més ho necessiten en 10 hospitals. Malgrat que l’eficàcia dels tirallets manuals és inferior als elèctrics, és una contribució per afavorir l’alletament matern en els prematurs.