Menú

MISSIó, VISIÓ I VALORs

MISSIÓ

SOM PREMATURS és una associació sense ànim de lucre que aplega mares, pares, familiars i professionals de la salut, entitats i institucions que han viscut i compartit l’experiència de tenir un nadó prematur o bé estan interessats en la prematuritat i en les seves conseqüències.

L’Associació de Prematurs de Catalunya “SOM PREMATURS” vol tenir una presència activa en tot el que fa referència a l’atenció als infants nascuts de forma prematura i als problemes associats a la condició de prematuritat i al seu seguiment futur, així com al tractament i atenció a les seves famílies.

Ningú no està preparat per ser pare o mare d’un nen prematur. En aquest camí i davant de les diferents situacions de cada dia es barregen molts sentiments: ansietat, angoixa, soledat, tristesa, preocupació… Aquests sentiments són normals en aquesta situació en la qual es trenquen moltes expectatives. Els nens prematurs requereixen d’una actitud parental especial, per la qual cosa es necessita temps, paciència i preparació. Els pares i mares som els millors companys en aquest difícil trajecte en què, al final, els moments feliços compensen amb escreix als trams ombrívols.

VISIÓ

Volem acompanyar els pares i les mares de prematurs en aquest camí, i volem proporcionar-los un punt de trobada, suport, informació i aprenentatge en què se sentin escoltats i en el qual puguin compartir les experiències, resoldre dubtes, escoltar les preocupacions i opinions, i per descomptat, compartir èxits.

SOM PREMATURS pretén endegar tots els canvis, reformes legals i normatives que impliquin una millora sobre la prematuritat. Així com adscriure’ns i recolzar les reformes del sistema plantejades per altres associacions que incideixin directament sobre la prematuritat i representin una millora en la condició de la mateixa.

Volem treballar en el reconeixement general de la importància del paper i l’espai que cal donar a les famílies en la cura dels nens prematurs o assimilats.

VALORS

Els qui formem part de SOM PREMATURS estem disposats a escoltar, informar, orientar, acompanyar i donar suport a les famílies de nens prematurs i a transmetre tota la nostra esperança i confiança en el futur. Lluitant junts ens agradaria contribuir a fer que la vida de totes les famílies amb nens prematurs, sigui una mica més fàcil.

Les eines emprades per fer-ho seran:

tríptic som prematurs

Vols imprimir el nostre tríptic?

Si ets un dels hospitals de referència i necessites imprimir-ho per donar-li a tots aquells pares i mares que els hi pugui servir d’ajuda, descarrega la versió imprimible al següent enllaç.

Un gest que pot ajudar a moltes famílies!

Tríptic Som Prematurs

Versió imprimible