Menú

Roser Capdevila i Valls nomenada presidenta d’honor de l’ASPREM-HCM

El 18 d’Octubre de 2015, dins de l’acte oficial d’inauguració de l’Associació de Prematurs Hospital Clínic–Maternitat (ASPREM-HCM), es va nomenar a Roser Capdevila i Valls presidenta d’honor de l’Associació.

Roser Capdevila i Valls

Roser Capdevila i Valls (Barcelona, 23 de gener de 1939), és una il·lustradora catalana, popular arran de la publicació de Les Tres Bessones.

09 roserJoan+3

Biografia

Interessada de ben jove pel dibuix va ingressar a l’Escola Massana de Belles Arts de Barcelona.

L’any 1999 fou guardonada amb el Premi Nacional de Cinema i d’Audiovisual, concretament en l’apartat d’Audiovisual, i el 2004 amb la Creu de Sant Jordi, concedits ambdós guardons per la Generalitat de Catalunya.

El 2011 va donar el seu llegat format per més de 3.000 dibuixos, litografies, gravats i contes, a la Biblioteca de Catalunya.

Obra artística

Roser capdevila 2015ok

Col·laboradora durant la dècada del 1970 de l’edició francesa de la revista infantil Cuca Fera, l’any 1979 fou finalista del Premi Apel·les Mestres de literatura infantil i juvenil il·lustrada pel seu conte La cosidora. A la dècada del 1980 va començar a il·lustrar llibres de text per a infants amb els seus dibuixos, caracteritzat per un estil simple, però amb una caricatura fresca i dinàmica. Així mateix s’ha destacat per un sentit de l’humor i unes situacions molt originals.

L’any 1983, inspirant-se en les seves tres filles Teresa, Anna i Helena, va crear els personatges de Les Tres Bessones, els llibres de les quals han estat traduïts a 35 llengües i ha propiciat la creació d’una sèrie de televisió que s’ha emès en 158 països.

Referències