ELS NOSTRES PROJECTES

Proposem un seguit d’iniciatives per poder acompanyar i ajudar les famílies amb nadons prematurs.

Nosaltres volem acompanyar a les famílies en aquest camí, proporcionant-los un punt de trobada, suport, informació i aprenentatge on es sentin escoltats i en el qual poder compartir les experiències, resoldre dubtes, escoltar les preocupacions i/o opinions, i per descomptat compartir els èxits.

Com ho fem?

Fem un acompanyament periòdic als pares ingressats a la UCIN dels diferents hospitals d’arreu de Catalunya. 
Establim contacte amb altres pares que han passat per la mateixa experiència que esteu passant i elaborem tallers juntament amb les diferents unitats neonatals durant l’ingrés per a tractar les inquietuds durant aquesta etapa. 
Volem també oferir com a pacients experts Servei d’informació dels ajuts, recursos que puguin precisar i orientar-los, posant les famílies amb contacte amb els diferents professionals que necessitin en cada moment, sobre tot a l’alta del nadó i oferir també suport a partir d’aquest moment
Celebrem els dies especials com ara Nadal, Reis, Sant Jordi, dies en que l’absència de poder gaudir plegats i a casa aquestes dates fa que els familiars precisin d’un suport addicional.

El suport i acompanyament que oferim es fa presencialment, telefònicament, o bé via correu electrònic.

Tanmateix també oferim acompanyament a les famílies que es troben en ingressos de llarga durada per embaràs denominat d’alt risc.

Ens podreu trobar a les a UCIN’s dels hospitals amb els que tenim convenis acompanyant als pares. Si no ens veus pregunta a la teva Unitat. Si no també pots trucar al telèfon de l’associació 685417457 o be enviar un correu a info@somprematurs.cat per adreçar-nos qualsevol dubte.

Actualment tenim un conveni signat amb l’ICS per poder atendre tots els pares que estiguin ingressats als diferents hospitals de la xarxa de l’Institut Català de la Salut.

Aquest projecte està en procés d’expansió i estem obrint noves vies de col·laboració amb tots els hospitals arreu de Catalunya, que tinguin ingressades famílies amb nens prematurs i que estiguin interessats en poder donar aquest servei a les seves UCIN.

Projecte molt ambiciós que pretén conscienciar de l’existència d’aquests nadons.

L’anomenem MyLittleHero perquè Som Prematurs i My Little Hero ens hem unit per treballar plegats per la prematuritat i l’acompanyament en les morts perinatals.

Dins d’aquest projecte transversal i enriquidor podem veure com unim la força de la gent gran amb les ganes de viure d’uns petits grans lluitadors.

La xarxa de residències per a la gent gran Sumar, són una de les moltes empreses disposades a col·laborar en aquest projecte
Celorama, llanes Katia, Rosas Crafts, Valeria di Roma ens ajuden a fer-ho possible.

Som Prematurs i Sumar Acció Social (xarxa de residencies d’avis) s’han unit per fer un dels projectes més entranyables de l´Associació. Els avis fan els peücs dels nostres prematurs i amb una tarja dediquen les seves sàvies paraules als nous nadons que comencen la seva vida lluitant.

Actualment estem iniciant un nou projecte amb Peuets per a poder fer arribar mantetes per a tots aquells pares que tenen una pèrdua inesperada i per això comptem amb voluntaris que teixeixen per al projecte MyLittleHero – Som Prematurs per a fer-ho possible.

Necessitem poder arribar a tots els hospitals de Catalunya. T’animes a col·laborar amb nosaltres?

Només cal que ens enviis un correu a mylittlehero@somprematurs.cat i et posis en contacte amb la Gemma o la Davinia elles lideren aquest meravellós projecte i estaran encantades d’atendre’t

A Catalunya nèixem més de 4.500 nens prematurs cada any.

Un cop fora de l’hospital és quan el repte de tenir un fill prematur és més intens. 
Es just en aquest moment on l’acompanyament és molt necessari també.

El Projecte Acompanya’m és un projecte molt ambiciós que té un àmbit Nacional: Tota Catalunya i Andorra i que parteix 

Consisteix en la creació d’una xarxa de prematurs de tota Catalunya per tal de que puguin acompanyar, guiar i compartir experiències en el territori. 
No sempre els pares de prematurs es poden desplaçar per a poder participar dels nostres tallers i acompanyaments. Aquest projecte pretén donar la possibilitat de que pares amb mobilitat reduïda puguin compartir i gaudir experiències i la companyia d’altres pares de prematurs que han passat pel mateix que ells.

Per a fer-ho possible comptem amb el teu ajut. 

Si vols ajudar a altres pares però no disposes de temps, si compartir experiències creus que pot ajudar als altres. No t’ho pensis més!

Inscriu-te en aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu per explicar-te com funciona aquest projecte pioner.

#TotSomPrematurs

Projecte per a dotar d’un extractor de llet a cada incubadora i així facilitar la lactogènesi tant difícil en mares de prematurs i impulsar al màxim d’aquesta manera les cures centrades en el desenvolupament i la família. 

 Aquest projecte s’ofereix als hospitals d’arreu de Catalunya que vulguin treballar en l’afavoriment de la lactància materna en Prematurs i vulguin també treballar en la creació de literatura científica sobre l’efecte que pot produir aquest projecte i si es constata la millora de la instauració de lactància en les mares de Prematurs. 

Dotar d’un psicòleg a una UCIN hauria de ser una prioritat de tots els serveis de Neonatologia de les diferents UCIN del territori Català. 

Fer un bon abordatge de la nova situació en la que es troba un pare de prematur és bàsic per a poder fer una correcta filiació i ajudar aquest nadó tant vulnerable i als seus pares a poder començar la seva aventura de vida amb les garanties que es mereixen. 

Treballant conjuntament amb l’hospital a través de beques, oferim la possibilitat de poder dotar unes hores a un psicòleg perinatal perquè pugui exercir aquesta tasca de suport. 

Volem impulsar una publicació que tracti sobre qüestions cabdals i posi en valor les diferents accions que es fan sobre la prematuritat en el territori català. Així com pugui ajudar i servir de consulta i ajuda a la prematuritat i tocant tots els temes transversals que es donen en el naixement i criança d’un nen@ prematur@.

Els pares que tenen els seus fills ingressats precisen d’una atenció i formació especial. Des de l’Associació de Prematurs creiem que els pares puguin optar per assistir a Tallers especialitzats impartits per professionals especialitzats en les cures centrades en el desenvolupament i la família  i poder assistir a  xerrades realitzades per a pares experts per acompanyar i formar als nous pares de prematurs a empoderar-se i poder gaudir d’unes bones cures centrades en el desenvolupament i la família. 

El passat 2017 Som Prematurs vàrem participar en l’estudi de recerca impulsat per investigadors de la Universitat d’Ucla (Lancaster – UK):  Dr Gill Thomson & Marie-Clare Balaam, School of Community Health and Midwifery, University of Central Lancashire, Preston.  

Pel seu estudi: Supporting the Peer Supporter de la University of Central Lancashire, Preston.

Som Prematurs vol donar a conèixer com la Prematuritat colpeix els diferents col·lectius, i la vissió que es té de la prematuritat des de els diferents angles amb un toc narratiu o poètic.

Es per això que l’art també s’instàura a la prematuritat i hem iniciat aquesta edició amb en Carlos Garvín, amb el llibre TE SALVARAN LA VIDA un pare de prematur que ens explica l’experiència des de la vissió de com viu un pare (que sovint tant poc tenim en compte) la prematuritat , hi han més títols en camí… només cal que estigueu pendents.

Actuament estem treballant per a que es puguin comprar a través de la nostra web mentrestant els llibres els podras trobar a les botigues ABACUS.