Menú

Quirónsalud i Som Prematurs col·laboren per donar suport a les famílies amb prematurs

  • Els hospitals privats de Quirónsalud a Barcelona i Som Prematurs han signat un acord per acompanyar i assessorar les famílies de prematurs durant la seva estada hospitalària.
  • Som Prematurs formarà pares i mares de nadons prematurs per ajudar les famílies ingressades a gestionar emocionalment la prematuritat.

L’Hospital Quirónsalud Barcelona, ​​l’Hospital Universitari Dexeus i el Centre Mèdic Teknon col·laboren amb l’associació Som Prematurs per acompanyar i assessorar les famílies de nadons prematurs.

El director territorial dels hospitals privats del grup Quirónsalud a Catalunya, Germán Barraqueta, i la presidenta de Som Prematurs, Elisabet Farga, han signat un conveni per col·laborar en diversos projectes relacionats amb la prematuritat, especialment en la gestió emocional de les famílies.

En aquest sentit, Elisabet Farga explica que “cap pare està preparat per viure una situació com aquesta en què el seu fill acabat de néixer hagi de romandre ingressat a l’hospital durant dies, setmanes o fins i tot mesos. És una experiència molt difícil de gestionar emocionalment i, de vegades, el que necessiten aquests pares és parlar amb algú que hagi passat pel mateix que ells, sentir-se compresos”.

Per això, Som Prematurs formarà pares i mares que ja hagin passat per situacions similars en els tres centres perquè siguin ells mateixos els que, amb la col·laboració del personal sanitari, acompanyin les famílies amb nadons ingressats a les unitats de nounats, mitjançant xerrades, tallers o simplement parlant amb ells.

Per la seva banda, Germán Barraqueta afirma que per al grup Quirónsalud “és una satisfacció poder participar en aquest projecte que segueix una de les línies estratègiques de la companyia, que és treballar en la millora de l’experiència del pacient. En els nostres centres tenim els mitjans assistencials per tractar nadons prematurs amb unitats de nounats amb cures intensives de diversos graus de complexitat però entenem que les cures han d’anar més enllà i el treball dels voluntaris de Som Prematurs amb la col·laboració dels nostres professionals, ens permetrà oferir a les famílies aquest suport que necessiten”.

A més, aquest acord obre la porta a la col·laboració dels tres centres amb Som Prematurs en projectes d’investigació relacionats amb els aspectes clínics de la prematuritat, ja sigui en l’àmbit de la prevenció, el diagnòstic o seguiment terapèutic, i a col·laborar en aspectes relacionats amb la difusió i sensibilització de la societat.

L’any 2017 van néixer a Catalunya més de 66.800 nadons, dels quals gairebé 5.000 ho van fer de forma prematura, abans de la setmana 37 de gestació. Entre el 0,5 i l’1% van ser grans prematurs, és a dir van néixer abans de la setmana 28 de gestació.