Menú

SOM PREMATURS a L’ENTREVISTA DE TV GIRONA

Aquest dilluns 27 de juny Laura Torres, delegada i voluntària de Som Prematurs, i Natàlia Artigas, psicòloga de la Unitat Neonatal de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona van ser entrevistades per TV Girona per a donar visibilitat de les diferents tasques que es realitzen des de l’associació i conjuntament amb els professionals de l’UCIN per arribar a les famílies d’infants prematurs.

Arran de les mancances existents en la societat davant un naixement de forma prematura, des de l’associació volem arribar a les famílies per acompanyar-los i donar respostes a les seves necessitats, dubtes i inquietuds. Essent aquest el motiu principal pel qual aquest mateix mes de juny, s’han iniciat els acompanyaments de voluntàries a la unitat neonatal de l’hospital.

La Laura va explicar en què consisteix l’acompanyament a peu d’incubadora a les famílies, així com les accions prèvies a aquests acompanyaments, com per exemple la importància d’una formació, el recolzament de diferents professionals i el fet d’haver estat mare d’un infant prematur.
També, va donar idees de com formar part de l’associació i poder ser voluntari. En cas d’estar-hi interessat/da feu clic en el següent enllaç: https://somprematurs.cat/alta-soci/


Per altra banda, la Natàlia, a més de la tasca que fa com a psicòloga dins la UCIN, va formar part de la junta d’APREMGIR, antiga associació de famílies de prematurs de Girona i que actualment, s’ha adherit a Som Prematurs per sumar esforços i arribar a les famílies. Actualment, com a professional de psicologia dins la unitat, va reforçar la importància d’aquests acompanyaments en diferents moments i situacions que es viuen abans, durant i després quan una família es troba davant un naixement prematur.

Finalment, el que es pretén des de l’associació és continuar treballant de forma conjunta essent facilitadors d’informació, oferint suport i realitzant acompanyaments a les famílies d’infants prematurs dins i fora de l’hospital.

Podeu veure l’entrevista completa al següent enllaç: https://tvgirona.alacarta.cat/lentrevista/capitol/l-entrevista-_-laura-torres-i-natalia-artigas-_-27-06-2022