Menú

Som Prematurs celebra el Dia Mundial de la Prematuritat

El pròxim 20 de novembre, l’Associació de Prematurs de Catalunya celebra el Dia Mundial de la Prematuritat a Fornells de la Selva.

En motiu del dia mundial de la Prematuritat, Som Prematurs organitza com cada any, la celebració per donar visibilitat a la prematuritat i incentivar objectius per millorar les cures, l’atenció dels nounats prematurs i els seus familiars.  Enguany la festa serà a l’espai Centre Cívic i Cultural “La Sitja”, municipi de Fornells de la Selva, de les 10 h del matí fins a l’hora de dinar. Durant la jornada tots els socis, voluntaris, infants prematurs i famílies, comptaràn amb 22 avituallaments per gaudir de tallers, jocs, activitats, punts d’informació, signatura de llibres i food truck, entre d’altres. L’Associació Som Prematurs compte amb la col·laboració d’entitats, empreses i particulars que fan possible que es puguin dur a terme les diferents activitats, sortejos i obsequis. També es celebrarà una jornada on s’entrevistaran exprematurs adults, d’arreu de Catalunya. A mitja jornada, es portaran a terme les ponències de les delegades dels hospitals de Catalunya i voluntaris, la celebració anirà acompanyada d’entrega de regals, música i material audiovisual.

Som Prematurs fa una crida als familiars de prematurs de tot Catalunya, per celebrar aquesta diada tan especial i també donar veu a les mancances i necessitats, que es troben els infants i famílies al llarg del seu desenvolupament. La campanya del mes de novembre d’aquest any, duu a terme les següents accions #josoclila; amb la col·laboració de personatges d’àmbit conegut, sanitari, educadors. “La teva història compta”; que compte amb la participació de famílies que comparteixen la seva experiència en l’àmbit de la prematuritat i també es porta a terme la penjada de mitjonets; que és una bonica activitat de format online per fer participar els més petits. 

Sota el lema L’abraçada a les famílies amb el tractament més poderós, es pretén conscienciar i afavorir la importància de la teràpia del pell amb pell, mètode cangur, que tant beneficia als nadons prematurs. L’associació treballa aquest objectiu col·laborant amb el NIDCAP, programa de pediatria del model assistencial de l’ICS, del PADEICS de la Generalitat de Catalunya. 

Per altra banda, el 17 de novembre dia mundial de la Prematuritat, hospitals d’arreu de Catalunya van organitzar activitats per commemorar el dia i donar suport als familiars de nens i nenes prematurs. Som Prematurs va donar suport als diferents hospitals, fent un obsequi a tots els familiars de prematurs amb fills/es ingressats a la UCIN. També va col·laborà organitzant tallers i ponències als hospitals amb els voluntaris i voluntàries que hi fan acompanyament aparells al llarg de l’any.