Menú

Som Prematurs inicia l’acompanyament a peu d’incubadora a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova amb 3 voluntàries

A partir d’aquest mes de febrer, l’Hospital Universitari Arnau Vilanova comptarà amb 3 voluntàries de Som Prematurs per fer acompanyament a parells. Les tres voluntàries, que han realitzat el curs d’acompanyament expert, són la Sònia Llenes; mare d’una nena de 32 setmanes de gestació, Beatriz Pedrosa; mare de dos nens nascuts a les 32 setmanes de gestació i Belén Escribano; mare nena nascuda a les 25 setmanes de gestació.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, és l’hospital sanitari referent de les terres de Lleida i algunes comarques de la Franja de Ponent, gestionat per l’Institut català de la Salut. El passat any 2022, La Unitat de Neonatologia del servei de Pediatria de l’Arnau de Vilanova es va reformar segons els estàndards recomanats actualment, per tal de facilitar l’estada als familiars. La nova Unitat disposa de 16 habitacions familiars; 14 individuals i 2 doblades per a bessons, on a més de l’equipament necessari per a l’atenció mèdica, hi ha espai perquè mares i pares puguin estar al costat dels seus nadons les 24 hores i participar de les seves cures. Concretament, hi ha 8 habitacions per a cures intensives i 8 per a cures intermèdies.

Som Prematurs, que ja era present a les terres de Lleida, fa un pas més amb l’inici de l’acompanyament a peu d’incubadora a parells. Les tres voluntàries, que comencen amb molta il·lusió i ganes de donar suport i informar a les famílies de prematurs, les podreu trobar cada dimarts durant al matí i tarda.