Menú

Som Prematurs reprèn l’acompanyament presencial al Centre Mèdic Teknon

A Som Prematurs estem de celebració. El passat divendres 12 de novembre Aida Alonso, voluntària de l’associació, va tornar a posar els peus a la Unitat de Cures Intensives Neonatals del Centre Mèdic Teknon de Barcelona. No ho feia des de finals de març de 2020, quan la pandèmia de COVID-19 va impactar en les nostres vides.

En paraules de la pròpia Aida: “Divendres passat, a l’entrar a la UCIN de la Teknon, em va envair un gran sentiment d’il·lusió, de tornar a començar. Les set famílies amb les què em vaig trobar em van rebre amb els braços oberts. També les infermeres de neonatologia i la nova directora mèdica de neonats. Ha estat una rebuda fantàstica. “

Les restriccions derivades de la pandèmia van tancar les portes, lògicament, a l’acompanyament presencial que Som Prematurs desenvolupa a 11 hospitals catalans, amb els quals té un conveni de col·laboració. 

Tot i que al llarg d’aquest temps l’Aida i la resta de delegades han seguit desenvolupant la seva tasca a través del telèfon i el contacte telemàtic, Som Prematurs considera que la presencialitat és insubstituïble i necessària per a famílies que viuen una situació especialment delicada.

El Centre Mèdic Teknon ha fet un pas valent i necessari permetent que Som Prematurs reprengui l’acompanyament presencial a les famílies que tenen un nadó nascut abans de la setmana 37 o de baix pes ingressat a l’hospital. Tanmateix, l’Associació de Prematurs de Catalunya desitja que aquest petit gran gest s’escampi arreu del territori i que la resta d’hospitals obrin de nou les portes a la resta de delegades, que fan una tasca tan ambiciosa com solidària. Segons Aida Alonso: “Sento que la feina d’acompanyament que faig des de Som Prematurs és valuosa i les hores que hi inverteixo ajuden a d’altres persones”. Ella ja torna a estar disponible a la UCIN de la Teknon els divendres alterns a partir de les 14.30.