Menú

El pròxim dia 9 de maig es farà el llançament públic d’aquesta guia que estarà a l’abast de tot el món en format digital.

Som Prematurs juntament amb Philips Avent, ha editat una Guia d’Inici de la Lactància per a ajudar en l’inici de la lactància, que en la majoria dels casos de prematuritat s’han de fer en diferit. És a dir, mitjançant extracció i posterior lliurament en les Unitats Neonatals perquè puguin alimentar als prematurs ingressats en les UCIN. La lactogènesis és un moment crític per a l’èxit de la lactància en el qual moltes mares se senten soles i sense suport.

Malgrat l’evidència dels beneficis de la lactància materna en els prematurs, les dificultats que envolten l’ingrés hospitalari del bebè i les seves característiques fisiològiques, fan que la incidència d’abandó sigui molt alta. Aquests fets són una font considerable d’estrès, especialment per a la mare.

La Guia de Lactància ha estat elaborada per mares de prematurs, experts en Lactància IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) i professionals de referència dels hospitals amb els quals col·laborem. La guia tracta la lactància des d’abans del part, els inicis de la mare en l’alletament, les cures de la llet extreta i el manteniment dels extractors de llet, així com les possibles dificultats que poden aparèixer durant aquest període. Es presenta en format digital, amb un contingut molt visual i tracta tot el procés d’alletament amb la màxima cura i respecte i compta amb l’aprovació de professionals sanitaris.

L’objectiu és oferir una eina més, d’ajuda a les famílies. La guia s’emmarca en el projecte “ajudem a l’inici de la lactància” en el qual col·labora Philips Avent; aportant extractors de llet manuals per a facilitar l’inici de la lactància en la prematuritat i col·laborant en la creació d’aquesta guia.

SOM PREMATURS: Acompanya a les famílies

Som Prematurs és una associació sense ànim de lucre que reuneix mares, pares, familiars i professionals de la salut, entitats i institucions que han viscut i compartit l’experiència de tenir un bebè prematur o bé estan interessats en la prematuritat i en les seves conseqüències. L’associació ofereix suport als pares i mares, sigui a peu d’incubadora o després de l’alta hospitalària del bebè. L’organització assessora les famílies i els proporciona un espai de trobada en el qual puguin aprendre, compartir experiències, resoldre dubtes i escoltar les seves preocupacions i opinions, i d’aquesta manera, atendre el bebè de la millor manera possible. També ofereixen suport als pares i mares guiant-nos en la realització de tràmits burocràtics, cuidats a casa, teràpies i altres aspectes que són motiu d’angoixa o inquietud, perquè les famílies no hagin d’afrontar en solitari les dificultats que es deriven o poden derivar-se d’un naixement prematur.

Necessitat d’eines de suport útils i fàcils en un moment de xoc emocional

Som Prematurs és conscient que el moment més crític de la prematuritat és quan la mare ha de fer un esforç extra i poder oferir la seva llet materna al seu nadó prematur, que sovint es debat entre la vida i la mort.

En aquestes circumstàncies de sobre estrès on a vegades no poden estar ni tan sols al costat dels seus fills, les mares de prematurs fan l’esforç d’induir la seva lactogènesis. És pel que aquesta guia pretén ser una eina fàcil, fresca i útil per a poder guiar mitjançant elements de visualització amable i gràfics senzills el complex món del qual és i representa lactar a un prematur. I que juntament amb els professionals de les unitats Neonatals pugui aconseguir de manera més relaxada l’extracció de la medicina més gran que representa la llet materna.

 Philips Avent fa costat a les famílies

Ser pares pot ser el millor treball del món, però també és un dels majors desafiaments de la vida. És normal sentir-se sobrepassat i demanar ajuda quan la necessites – cada situació és nova i les famílies aprenen el procés. Philips Avent és un aliat de les famílies en aquest apassionant viatge de la paternitat oferint a les famílies consells i acompanyament en aquest procés. Els seus productes pioners i innovadors així com les aplicacions Pregnancy+ i Baby+ són aquí per a fer molt més senzill aquest camí.

La seva participació en la Guia d’Iniciació a la Lactància de Som Prematurs és una mostra més del seu compromís amb les famílies.