Menú

Trobada anual del Banc de Llet Materna – Dia Mundial de la Donació de Llet Materna

El 21 d’abril, es va celebrar al Circ Cric, al Montseny, més concretament a Sant Esteve de Palautordera, la trobada anual del Banc de Llet amb el títol “No paris el ritme” tot coincidint amb Dia Mundial de la Donació de Llet Materna.

Som Prematurs, defensors de la lactància materna, vam participar en un estand, on les nostres voluntàries, la Tais i la Vero van ser les dinamitzadores i les protagonistes d’apropar als visitants al petit espai de la prematuritat.
Gràcies a aquesta trobada, l’associació va poder-s’hi sumar per poder transmetre la importància que té el ser constant en la donació de llet materna.

Com no podia ser d’una altra manera, vam preparar un espai exclusiu per la incubadora (cedida per l’Hospital Clínic de Barcelona), aparell molt important, ja que acull als més petits des del moment que neixen de forma prematura. Les famílies juntament amb els seus fills, molts d’ells prematurs, van poder apropar-s’hi i simular les cures bàsiques que es realitzen al nadó prematur quan passa dies dins la incubadora, i on els pares i mares són els principals protagonistes. Tot creant un clima molt participatiu i acollidor, van poder compartir l’experiència amb els seus fills prematurs, ja grans, tot explicant-los com havien estat aquells moments del canvi de bolquer, higiene, calma… durant la seva estada a les unitats de cures intensives neonatals.

Hem de dir què ens va fer gran il·lusió poder compartir aquesta experiència amb la fundadora i altres voluntaris de l’associació La capsa dels records, creadors de bonics records per a fer costat a famílies que passen un dol perinatal.

La trobada, que va ser tot un èxit, no va acollir solament moltes famílies donants i famílies de nens prematurs, sinó que també s’hi podien trobar professionals de la maternitat, tècnics del banc de llet, entre d’altres. També, va oferir al llarg de tot el dia un munt d’activitats, des de tallers pels més menuts, música per bebès, jocs infantils i tallers.