Menú

Un grup de voluntàries aprenen sobre la prematuritat mentre teixeixen peücs, mantetes i gorrets

La voluntària de Som Prematurs Montse Vilanova, que lidera el projecte My Little Hero va reunir-se el passat dia 25 de març amb un grup de teixidores, també voluntàries, per a explicar-los què és la prematuritat i què suposa néixer abans de la setmana 37 de gestació, tant pels nadons com per a les seves famílies.

La sessió va tenir lloc a un dels establiments col·laboradors del projecte: Llanes Santa Eulàlia, del barri del Turó de la Peira de Barcelona.  Allà es reuneixen periòdicament un grup de dones que desinteressadament teixeixen peücs, gorrets i mantetes el destí final del qual és donar la benvinguda al món a un nadó prematur ingressat a algun dels 13 hospitals on l’Associació de Prematurs de Catalunya desenvolupa la seva tasca d’acompanyament.

La Montse, que col·labora amb l’associació des de finals de 2019, tenia moltes ganes de posar cara i ulls a almenys una petita part de voluntàries teixidores vinculades a My Little Hero. I els hi va poder explicar, per exemple, que l’arribada al món dels infants prematurs està molt marcada per la setmana de gestació on neixen. I també que el seu obligat pas per la incubadora i les unitats neonatals, tan difícil per a les famílies i els nadons, pot incidir en la seva salut futura.

D’aquesta xerrada informal entre llanes i agulles de fer mitja per a donar visibilitat a la prematuritat, la Montse en destaca que “despertés els sentiments de les persones que vaig trobar”. El fet de conèixer la història i els projectes de l’associació va reafirmar el compromís de les voluntàries i alhora va dotar d’un nou significat el temps i l’esforç que hi dediquen.

Finalment, el dia que, a peu d’incubadora, una delegada de Som Prematurs entregui a la família d’un infant prematur les peces que elles teixien el passat 25 de març, el fil invisible d’amor i solidaritat que vincula els i les voluntàries de la nostra associació amb el món de la prematuritat en farà, de ben segur, el cabdell més fort.

Si vols col·laborar amb el projecte My Little Hero fent de teixidor o teixidora, aportant material, o creant un punt de col·laboració al teu establiment, clica aquí.